Mölndal BK

Referat: KS Bandy - Mölndal BK

Viktig seger för KS bandy i derbyt mot Mölndal!

Sent på torsdagskvällen var det dags för KS bandy att ta emot Mölndal i det viktiga derbyt som tidigare skjutits upp pga Covid i KS bandy. KS hade inte alla spelare tillgängliga men ställde upp med det mest rutinerade laget denna säsong då Emma Kronberg återigen snörat på sig skridskorna för att hjälpa de unga tjejerna i KS.
Mölndal började bäst och visade att de var riktigt taggade genom att spela tufft vara etta på både första och andrabollen. KS verkade lite tagna av stundens allvar och redan efter 2 minuter kunde Tilda Andersson i Mölndal norpa bollen i en rörig situation på högerkanten och trampa in och sätta 0-1 vid Elenas bortre stolpe. Mölndal fortsatte att föra spelet och efter 14 minuter pangade Regina Wängberg in en höra och 0-2 var ett faktum. Inte den start KS ville ha men tjejerna visade mental styrka och började ta över spelet mer och mer ju längre halvleken gick och efter en dryg halvtimme fick Wilda Ejderfalk tag på boll en utanför straffområdet och tog sig förbi hela Mölndalsförsvaret med några riktigt fina dribblingar och kunde reducera till 1-2. Ett viktigt mål som gjorde att KS fick kontakt målmässigt . Resultatet stod sig till halvtid.
I andra halvlek flyttade KS upp lagets utgångsläge och kunde på så sätt störa Mölndals speluppbyggnad och ofta erövra boll högt upp i banan. Nu var det KS som förde matchen och hade klart bäst fart på skridskorna, kanske var det nu det visade sig att den tuffa försäsongsträningen gett resultat. Efter 57 minuter så blir Evelina Sköld nerdragen av Mölndal målvakt precis när hon skall runda henna och lägga in bollen och domaren blåser straff för KS. I detta viktiga läge kliver Sara Gerlin fram och skjuter straffen i mål till 2-2. Direkt efter målet tar Mölndal time-out men KS är även efter detta laget som har mest momentum. Bara tio minuter senare håller sig Sara Gerlin framme och trycker in en målvaktsretur och gör sitt andra mål för dagen och för KS till ledning med 3-2. Domarna tillät mycket slag och tuffa tag i denna match där båda lagen krigade om de viktiga poängen och slutet på matchen började Mölndal forcera och skapa lite chanser igen. Tjejerna KS gjorde det lite onödigt spännande och nervöst för oss på läktaren men lyckades hålla tätt och säkra andra raka segern mot Mölndal. En rolig och spännande match där KS visade på prov på både fysisk och mental styrka när man lyckas vända matchen efter att ha hamnat i 0-2 underläge tidigt i matchen. KS tar med sig två viktiga poäng och kliver upp på slutspelsplats före Skutskär och Mölndal.
På söndag väntar tuffare motstånd då KS möter Villa Lidköping på bortaplan.